Ekologiczny makaron gryczany kiełkowany 2 kg
Bezglutenowy, kiełkowany makaron gryczany w jakości ekologicznej, idealny do połączenia z jednym z naszych sosów z sezonowych pomidorów koktajlowych.
- w 100% wegański i bezglutenowy
- Delikatnie kiełkowany i suszony
- Przygotowany w mgnieniu oka
- Jakość wszystkich składników testowana laboratoryjnie
27,90 € *
Gryka - zwłaszcza kiełkowana - jest fantastyczną substancją podstawową do produkcji makaronu.
Kiełkowany makaron staje się coraz bardziej popularny, w tym - ale nie tylko - wśród fanów diety alkalicznej.
Ale co dokładnie sprawia, że jest tak popularny?
Porośnięty makaron ma wiele zalet w porównaniu do konwencjonalnego, nieporośniętego makaronu, ponieważ podczas gdy ten drugi często sprawia, że czujesz się ospały i źle po jedzeniu, makaron wykonany z porośniętych zbóż lub pseudozbóż może być zdrową (i przede wszystkim pyszną!
Podczas procesu kiełkowania znacznie zmniejsza się zawartość szkodliwych substancji, tak zwanych "antyutrientów", w tym lektyn, saponin, fitynianów, inhibitorów proteazy i innych, które rośliny wykorzystują do obrony przed drapieżnikami.
Fityniany są prawdopodobnie najbardziej znane ze swojej zdolności do zapobiegania wchłanianiu niektórych ważnych minerałów.
Oprócz korzyści trawiennych, proces kiełkowania może również zwiększyć zawartość (biodostępnych) składników odżywczych, takich jak aminokwasy, witaminy i minerały. Ponadto węglowodany są rozkładane na łatwiejsze do wykorzystania cukry i korzystne enzymy .
Krótko mówiąc, kiełkujące ziarna mogą pomóc zarówno uniknąć typowych dolegliwości związanych z ziarnami, jak i wchłonąć więcej składników odżywczych .
Wadą jest to, że samodzielne przygotowanie makaronu z kiełkujących ziaren jest stosunkowo czasochłonne.
Aby zaoszczędzić Ci tego kroku na drodze do smacznego i zdrowego posiłku, zrobiliśmy to za Ciebie.
Wszystko , co musisz zrobić , to przygotować go - na przykład z naszymi nowymi sosami z włoskich pomidorów koktajlowych.
Dzięki klasycznemu spiralnemu kształtowi, fusillisą szczególnie odpowiednie do sosów.
Ich nazwa pochodzi od "fuso", włoskiego słowa oznaczającego wrzeciono, ponieważ obracają się wokół siebie w kształcie wrzeciona, tworząc kształt korkociągu, do którego sosy mogą szczególnie dobrze przylegać .
Czas gotowania: 3 - 4
minuty Purazell życzy smacznego!
75% skiełkowanej mąki gryczanej*, 25% mąki ze złotego siemienia lnianego*
*z certyfikowanych upraw ekologicznych, może zawierać śladowe ilości orzechów i łubinu.