♥️ PURA ONE ist da! >klick< ♥️

Ekologiczny makaron orkiszowy z kiełkami 2 kg

(16)

Kiełkowany makaron orkiszowy w jakości ekologicznej, idealny do łączenia z naszymi sosami z sezonowych pomidorów koktajlowych.

  • 100% wegański
  • delikatnie kiełkowany i suszony
  • Przygotowany w mgnieniu oka
  • Jakość wszystkich składników sprawdzona laboratoryjnie

21,90 € *

10,95 € / 1 kg Produkt zawiera 2
Numer produktu: vita-152
OPIS
Orkisz jest potomkiem starożytnego zboża "ementaler". Jego intensywny, ale delikatny, orzechowy i pikantny smak jest porównywalny do brązowego ryżu. Oprócz klasycznych składników odżywczych, takich jak witaminy z grupy B, potas, wapń i fosfor, orkisz jest również ceniony jako źródło kwasu krzemowego i krzemu.

Orkisz, zwłaszcza kiełkowany, jest fantastycznym podstawowym składnikiem do produkcji makaronu.

Kiełkowany makaron staje się coraz bardziej popularny; także, ale nie tylko, wśród fanów alkalicznego odżywiania.

Ale co dokładnie sprawia, że jest tak popularny?

Kiełkowany makaron ma wiele zalet w porównaniu z konwencjonalnym, niekiełkowanym makaronem; podczas gdy ten ostatni często sprawia, że czujesz się ospały i źle po jedzeniu, makaron wykonany z kiełkujących zbóż lub pseudozbóż może być zdrową (i przede wszystkim pyszną!), aby uniknąć tego efektu.
Podczas procesu kiełkowania zawartość szkodliwych substancji, tak zwanych "antyutrientów", jest znacznie zmniejszona, w tym lektyn, saponin, fitynianów, inhibitorów proteazy i innych, które rośliny wykorzystują do obrony przed drapieżnikami.
Fityniany są prawdopodobnie najbardziej znane ze swojej zdolności do zapobiegania wchłanianiu niektórych ważnych minerałów.
Oprócz korzyści trawiennych, proces kiełkowania może również zwiększyć zawartość (biodostępnych) składników odżywczych, takich jak aminokwasy, witaminy i minerały. Ponadto węglowodany są rozkładane na łatwiejsze do wykorzystania cukry i korzystne enzymy .
Krótko mówiąc, kiełkujące ziarna mogą pomóc zarówno uniknąć typowych dolegliwości związanych z ziarnami, jak i wchłonąć więcej składników odżywczych .
Wadą jest to, że samodzielne przygotowanie makaronu z kiełkujących ziaren jest stosunkowo czasochłonne. Aby zaoszczędzić Ci tego kroku na drodze do smacznego i zdrowego posiłku, zrobiliśmy to za Ciebie. Wszystko , co musisz zrobić , to przygotować go - na przykład z naszymi nowymi sosami z włoskich pomidorów koktajlowych.
Dzięki klasycznemu spiralnemu kształtowi, fusillisą szczególnie odpowiednie do sosów.Ich nazwa pochodzi od "fuso", włoskiego słowa oznaczającego wrzeciono, ponieważ obracają się wokół siebie w kształcie wrzeciona, tworząc kształt korkociągu, do którego sosy mogą szczególnie dobrze przylegać .
Czas gotowania: 7 - 8 minut
Purazellżyczy Ci smacznego!

SKŁADNIKI
100% * kiełkujące orzechy pełnoziarniste*(GLUTEN)
*z certyfikowanych upraw ekologicznych
CERTYFIKAT ANALIZY
Certyfikat analizy Ekologiczny makaron orkiszowy z kiełkami 2 kg PDF Download
WYCENY