Organic Purabiotics Hista Free
Nasza oparta na badaniach kompozycja 6 różnych wyselekcjonowanych bakterii kwasu mlekowego i prebiotycznego organicznego błonnika akacjowego została specjalnie dostosowana do potrzeb nietolerancji histaminy.
W szczególności dwa szczepy probiotyczne Bifidobacterium longum i Bifidobacterium infantis są znane ze swojego działania obniżającego poziom histaminy i dlatego są idealne do stosowania w przypadku nietolerancji histaminy.
Zastosowanie innowacyjnej i wegańskiej technologii DRcaps® skutkuje ukierunkowanym uwalnianiem naszych bakterii probiotycznych w jelicie.
- Prebiotyczny organiczny błonnik akacjowy
- 4 x109 CFU na dzienną dawkę
- Certyfikowany organiczny (DE-ÖKO-013)
- Fnie zawiera laktozy (100% wegańskie)
- Czysta roślinna otoczka kapsułki
- Bez glutenu i sztucznych aromatów
- Bez izolowanego cukru i sztucznych substancji słodzących
- Bez konserwantów
- Jakość wszystkich składników testowana laboratoryjnie
29,90 € *
Ilość | Cena jednostkowa | Zniżka |
---|---|---|
z 1 |
29,90 €*
|
— |
z 2 |
29,10 €*
|
3 % oszczędności! |
z 3 |
28,20 €*
|
6 % oszczędności! |
z 4 |
27,20 €*
|
9 % oszczędności! |
Dlaczego Purabiotik "Hista Free"?
Nietolerancja histaminy zwykle zaczyna się w jelitach. Między innymi funkcja enzymu degradującego histaminę oksydazy diaminowej (DAO ) jest tam zakłócona, przez co histamina nie może być prawidłowo rozkładana. Zdrowe jelita i zdrowa flora jelitowa są zatem ważnym warunkiem wstępnym.
Jednak większość probiotyków nie jest odpowiednia dla osób z istniejącą nietolerancją histaminy, ponieważ wiele bakterii probiotycznych samodzielnie wytwarza histaminę lub inne aminy biogenne, takie jak tyramina. Dzięki naszemu produktowi Purabiotik Hista Free, firma Purazell opracowała produkt, który został specjalnie zaprojektowany, aby spełnić wymagania nietolerancji hist aminy.
W szczególności dwa szczepy probiotyczne Bifidobacterium longum i Bifidobacterium infantis są znane ze swojego działania obniżającego poziom histaminy i dlatego są idealne do stosowania w nietolerancji histaminy.
Wiadomo również, że wszystkie bifidobakterie, a także pałeczki kwasu mlekowego Lactobacillus gasseri, Lactobacillus rhamnosus i Lactobacillus salivarius nie wytwarzają histaminy. W połączeniu z naturalnym prebiotykiem, organicznym błonnikiem akacjowym, stymulowany jest wzrost już istniejących "zdrowych" bakterii jelitowych .
Dzięki zastosowaniu naszej innowacyjnej i wegańskiej technologii DRcaps®, wrażliwe bakterie są chronione przed kwasem żołądkowym, a ich uwalnianie jest opóźnione w czasie. Kapsułki rozpuszczają się dopiero w jelicie cienkim, dzięki czemu bakterie probiotyczne mogą dotrzeć do jelita grubego w dużych ilościach.
Dzięki połączeniu wysokiej jakości organicznego błonnika akacjowego z niemieckich upraw ekologicznych i specjalnie wyselekcjonowanych bakterii kwasu mlekowego można osiągnąć skuteczny i synergiczny efekt .
Zalecenia dotyczące spożycia i przechowywania
Przy pierwszym użyciu zacznij od 1 kapsułki dziennie i zwiększ dzienną dawkę do 2 kapsułek w ciągu 2 tygodni. Przyjmuj dzienną dawkę rano przed posiłkiem, popijając dużą ilością płynu.
Całkowita aktywność kultur: 4 x109 CFU na dawkę dzienną (2 kapsułki).
W przypadku jednoczesnego przyjmowania antybiotyków zachowaj 2-godzinny odstęp. Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Suplementy diety nie powinny być stosowane jako substytut zrównoważonej i zróżnicowanej diety. Zawsze przechowuj w ciemnym, suchym miejscu w temperaturze 8-23°C, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Ostrzeżenia: Probiotyki zawierają żywe mikroorganizmy. Niezwykle wysokie dawki dla organizmu mogą wywoływać reakcje w pewnych okolicznościach. W niektórych przypadkach po zażyciu probiotyków może wystąpić początkowe pogorszenie objawów. Mogą to być znane oznaki choroby, które nasilają się na krótki czas. Jednak po raz pierwszy mogą również pojawić się nowe objawy. Jest to naturalna reakcja organizmu i oznacza, że organizm reaguje na bakterie probiotyczne i może już zachodzić restrukturyzacja flory jelitowej. Skutki uboczne mogą wystąpić na przykład w postaci bólu brzucha, zaparć, biegunki, nudności lub dezorientacji.
Może to zminimalizować lub zapobiec możliwym skutkom ubocznym podczas przyjmowania probiotyków:
- Stosuj dietę o wysokiej zawartości błonnika i pij dużo płynów, aby przeciwdziałać zaparciom.
- Zacznij od niskiej dawki i powoli ją zwiększaj.
- Spróbuj przyjmować probiotyki tuż przed posiłkiem lub 2 godziny po nim i sprawdź, czy objawy ulegną poprawie.
Jeśli objawy nie ulegną poprawie lub nawet pogorszą się po pewnym czasie, odstaw preparat i skonsultuj się z lekarzem. W indywidualnych przypadkach poszczególne czynniki mogą prowadzić do tego, że niektóre bakterie probiotyczne nie będą tolerowane. W takim przypadku zalecamy przeprowadzenie analizy flory jelitowej i/lub wypróbowanie innego składu probiotyku.