Organiczne jądra orzechów makadamia 1 kg
Nasze całe orzechy makadamia pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych i są doskonałym źródłem tłuszczu, ponieważ mają wyjątkowo korzystny stosunek kwasów omega-3 do omega-6.
Inaczej niż w supermarkecie, nasze orzechy makadamia są niesolone i nieprażone.
Czy to w musli, czy jako przekąska między posiłkami, mają pyszny smak, są naturalne i mają pierwszorzędną jakość surowej żywności Purazell.
- Z kontrolowanych upraw ekologicznych
- Jakość surowej żywności
- 100% naturalne
- 100% wegańskie
- Bezglutenowe
- Testowane na obecność szkodliwych substancji przez niezależne laboratorium
- Niesolone
- Nie prażony
- Zrównoważony stosunek kwasów omega-3 do omega-6
39,90 € *
Orzech makadamia trafił do Europy dopiero wraz z odkryciem Australii.
Ze względu na bardzo grubą skorupę, to źródło białka i tłuszczu trafiło do europejskich kuchni bardzo późno.
Nasze orzechy makadamia pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych i charakteryzują się nie tylko jakością surowej żywności, ale są również całkowicie niesolone.
Większość zawartych w nich tłuszczów to cenne nienasycone kwasy tłuszczowe.
Kwas alfa-linolenowy reguluje poziom cholesterolu LDL. W porównaniu do wielu innych orzechów, orzech makadamia ma zrównoważony stosunek kwasów omega-3 do omega-6 .
Zawiera również potas, magnez, witaminę E i liczne witaminy z grupy B.
Nasze orzechy makadamia to pyszna przekąska między posiłkami.
100% orzechów makadamia*
*z certyfikowanych upraw ekologicznych