♥️ PURA ONE ist da! >klick< ♥️

Organiczne nasiona chia 500 g

(17)

  • Z certyfikowanych upraw ekologicznych
  • Jakość surowej żywności
  • 100% naturalny
  • Przetestowany na obecność szkodliwych substancji
  • Bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3

9,90 € *

19,80 € / 1 kg Produkt zawiera 0.5
Numer produktu: vita-134
OPIS
Nasiona chia należą do"pseudozbóż" i dlatego są popularną bezglutenową alternatywą dla zbóż.
Znane są jako dobre źródło kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6. Kwasy tłuszczowe omega-3 mają działanie ochronne na naczynia krwionośne i nerwy
. Jako źródło błonnika, nasiona chia spowalniają wchłanianie węglowodanów do krwi, pomagając zapewnić długotrwałą sytość. Błonnik może mieć również pozytywny wpływ na poziom cholesterolu
. Bogate w składniki odżywcze nasiona zawierają około 20% wysokiej jakości białka , a także witaminy niacynę, tiaminę, ryboflawinę i beta-karoten, a także minerały wapń, fosfor, potas, cynk i miedź
.Tiamina, znana również jako witamina B1, może pomóc w optymalizacji funkcji komórek. Niedobór może prowadzić do problemów z koncentracją itp
.Niacyna (witamina B3 ) jest ważna dla metabolizmu i przepływu krwi w naczyniach krwionośnych. Niedobór niacyny powoduje zaburzenia metaboliczne, które prowadzą do zmian w skórze i błonach śluzowych, a także w obwodowym i ośrodkowym układzie nerwowym.
Ryboflawina (witamina B2) jest ważna dla metabolizmu komórkowego i utrzymania warstwy mielinowej nerwów. Jako składnik zależnej od flawiny reduktazy glutationu , witamina B2 może przyczyniać się do ochrony przed stresem oksydacyjnym.
Beta-karoten jest wtórną substancją roślinną z rodziny karotenoidów i może być przekształcany w witaminę A w organizmie. Z tego powodu znany jest również jako prowitamina A . Witamina A jest ważna dla obrony organizmu, ochrony komórek ciała, tkanki łącznej, gojenia się ran, tworzenia blizn i wykorzystania żelaza
.Wapń kontroluje przewodzenie pobudzenia w komórkach mięśniowych i nerwowych, stabilizuje błony komórkowe i bierze udział w wielu reakcjach enzymatycznych jako kofaktor. Jest również ważny dla metabolizmu. Wystarczające spożycie wapnia może nawet pomóc w regulacji masy ciała.
Ale nie tylko korzyści zdrowotne są chwalone przez fanów chia - nasiona chia mają również wiele zastosowań kulinarnych. Mogą być używane jako dodatek do musli lub jako składnik puddingów i stanowią świetny składnik wypełniający w koktajlach. Mogą również dodać coś specjalnego do pikantnych potraw, takich jak sałatki i sosy. Nasiona chia mogą być nawet używane jako składnik wypieków!

Ostrzeżenie prawne: Zgodnie z decyzją wykonawczą Komisji z dnia 22 stycznia 2013 r. w sprawie zezwolenia na rozszerzenie zastosowania nasion chia jako nowego składnika żywności zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 258/97 Parlamentu Europejskiego i Rady, zastosowanie nasion chia w produktach piekarniczych, płatkach śniadaniowych, mieszankach owoców, orzechów i nasion nie może przekraczać 10%. Nie należy spożywać więcej niż 15 g dziennie w czystej postaci.
SKŁADNIKI
100% nasiona chia*
*Z certyfikowanych upraw ekologicznych
CERTYFIKAT ANALIZY
Certyfikat analizy Organiczne nasiona chia 500 g PDF Download
Certyfikat analizy Organiczne nasiona chia 500 g PDF Download
WYCENY