Kurkumina liposomalna
Kurkumina to polifenol, który nadaje kurkumie intensywny, pomarańczowo-żółty kolor i ostry smak. Od wieków stanowi ważny składnik tradycyjnej medycyny chińskiej, a obecnie jest przedmiotem dużego zainteresowania naukowego.
- 100% liposomalny | 100% wegański
- Wystarcza na 31 aplikacji
- Zalecana dawka na dzień: 8 ml
- Zawartość butelki: 250 ml
- Bez sorbinianu potasu i etanolu, bez barwników i bez inżynierii genetycznej.
- Jedna dawka zawiera: 160 mg kurkuminy; 2,4 mg resweratrolu
24,90 € *
99,60 €
/ 1 l
Ilość | Cena jednostkowa | Zniżka |
---|---|---|
z 1 |
24,90 €*
|
— |
z 2 |
24,50 €*
|
2 % oszczędności! |
z 3 |
24,00 €*
|
4 % oszczędności! |
z 4 |
23,40 €*
|
6 % oszczędności! |
Numer produktu:
vita-005
Korzyści i działanie kurkuminy liposomalnej
Kurkumina to jasno pomarańczowo-żółty polifenol pozyskiwany z kurkumy. Odpowiada za typowy smak i intensywny kolor korzenia kurkumy i przyprawy o tej samej nazwie.
Kurkumina jest bardzo popularna w tradycyjnej medycynie chińskiej i innych naturalnych metodach leczenia i jest stosowana od dawna.
Niesamowite informacje na temat jej możliwego działania znajdziesz w naszych artykułach poradnikowych "Które suplementy diety pomagają na podagrę" i "Które suplementy diety pomagają na cukrzycę".
Substancja roślinna kurkumina jest również przedmiotem licznych badań, w których naukowcy badają jej korzyści medyczne w przypadku chorób takich jak choroba Alzheimera, zapalenie stawów, reumatyzm i rak. Wyniki są śledzone z dużym zainteresowaniem.
Niestety, zwykła kurkumina jest bardzo słabo wchłaniana przez nasz organizm i jest w dużej mierze wydalana bez wykorzystania. Składnik aktywny korzysta zatem w szczególności z wysokiej biodostępności enkapsulacji liposomalnej.
Czym są liposomy?
Liposomy to małe jednostki fosfolipidów, które mogą być wykorzystywane w systemach transportowych w organizmie. Składniki odżywcze, które mają być transportowane, są osadzone w otoczkach błonowych wykonanych z dwuwarstwy fosfolipidowej i w ten sposób chronione przed uszkodzeniami spowodowanymi przez kwas żołądkowy lub ślinę.
Chroni to je przed przedwczesnym rozpuszczeniem i sprzyja wchłanianiu substancji czynnej w jelicie w celu zmaksymalizowania biodostępności. W przypadku konwencjonalnych suplementów diety straty wynoszą do 90%, co jest znacznie zmniejszone dzięki enkapsulacji liposomalnej.
Liposomalnie enkapsulowane substancje, chronione przez podwójną warstwę lipidową, są transportowane bezpośrednio do komórek jelitowych, a stamtąd do krwiobiegu. Ten rodzaj transportu chroni kurkuminę przed negatywnymi wpływami, takimi jak spożycie kawy, a tym samym zapewnia większą biodostępność w organizmie.
W rezultacie nie tylko zwiększają dostępność, ale także chronią substancję, którą kapsułkują. W przeciwnym razie kwaśne środowisko żołądka mogłoby mieć szkodliwy wpływ na kurkuminę i zmniejszyć jej skuteczność.
Jeśli chcesz kupić kurkuminę liposomalną, prędzej czy później natkniesz się na "proszki liposomalne", które wydają się być szczególnie tanie. Należy zauważyć, że liposomy mogą istnieć tylko w postaci płynnej ze względu na swoją strukturę.
Produkty w proszku nie mogą zatem osiągnąć wysokiej biodostępności soków liposomalnych. "Liposomalne" proszki nie osiągają nawet zbliżonej biodostępności do płynnych produktów liposomalnych, a często nawet dostarczają mniej substancji czynnej niż najprostsze suplementy diety z supermarketu, jak imponująco wykazało badanie. Właśnie dlatego u nas możesz kupić tylko płynną kurkuminę liposomalną wykonaną z wysokiej jakości składników.
Kupuj kurkuminę liposomalną z czystym sumieniem: Jakość i zrównoważony rozwój w Purazell
Zrównoważony rozwój jest dla nas ważny! W miarę możliwości używamy zrównoważonych materiałów do produkcji naszych produktów. Dlatego do produkcji naszej liposomalnej kurkuminy używamy butelki z bursztynowego szkła o pojemności 250 ml zamiast plastiku.
Kupując naszą liposomalną kurkuminę, zyskujesz szereg korzyści:
Wysoka biodostępność dzięki enkapsulacji liposomalnejBrak inżynierii genetycznej
Brak dodatkowych barwnikówButelka zapewnia dodatkową ochronę przed nadmierną ekspozycją na światłoMinimalizacja ilości plastiku
Słoiki mogą być ponownie użyte i wykorzystywane w różnych zastosowaniach domowych
Nasze szklane butelki są stabilne termicznie i łatwe do czyszczenia
Bezpieczne dla żywności i bez toksycznych emisjiSzkło w 100% nadaje się do recyklingu
Do produkcji naszych produktów używamy naturalnych składników i nie stosujemy dodatkowych konserwantów.Kontrowersyjne substancje, takie jak etanol czy sorbinian potasu, są niestety nadal stosowane w produkcji niskiej jakości suplementów diety, mimo że podejrzewa się je o szkodliwy wpływ na zdrowie. Kupując naszą liposomalną kurkuminę masz pewność, że kupujesz produkt wolny od dodatkowych, a nawet niebezpiecznych barwników i konserwantów. Używamy wyłącznie naturalnego ekstraktu z rokitnika, aby zwiększyć trwałość naszych soków. Na próżno też szukać w nich inżynierii genetycznej!
Dawkowanie kurkuminy i zalecane spożycie
Jedna butelka naszej liposomalnej kurkuminy zawiera 250 ml. Zalecana dzienna dawka to 8 ml, co wystarcza na 31 aplikacji. Do opakowania dołączona jest miarka do dokładnego porcjowania. Zalecana dzienna dawka 8 ml zawiera 1040 mg fosfolipidów, 480 mg ekstraktu z rokitnika, 200 mg kurkuminy i 2,4 mg resweratrolu. Suplement najlepiej przyjmować rano po posiłku. Najlepiej jest przyjmować naszą liposomalną kurkuminę z wodą, sokiem lub innymi płynami. Należy jednak unikać bardzo zimnych lub gorących napojów, ponieważ mogą one negatywnie wpływać na stabilność liposomów. Po otwarciu nasze produkty liposomalne powinny być przechowywane w chłodnym miejscu. Suplementy Purazell można łatwo łączyć z innymi produktami.
Kupowanie kurkuminy liposomalnej - spożycie i dodatkowe informacje
Ogólnie rzecz biorąc, kobiety w ciąży powinny skonsultować się z lekarzem przed przyjęciem suplementów witaminowych i mineralnych. Suplementy diety nie zastępują zdrowej diety i zdrowego stylu życia. Nie należy przekraczać zalecanej dawki. Przechowuj w miejscu niedostępnym dla dzieci. Przechowuj w chłodnym, suchym miejscu i chroń przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Zaleca się przechowywanie w lodówce.
Okres trwałości kurkuminy liposomalnej
Podczas produkcji nie używamy konserwantów, takich jak etanol lub sorbinian potasu, a zamiast tego polegamy na naturalnych produktach, takich jak ekstrakt z rokitnika. Pozwala nam to osiągnąć okres przydatności do spożycia od trzech do sześciu miesięcy dla naszych nieotwartych produktów. Po otwarciu liposomalna kurkumina powinna zostać zużyta w ciągu sześciu tygodni. Liczba użyć tego produktu wynosi 31 dni, biorąc pod uwagę zalecaną dzienną dawkę.
Jest to świeży produkt, więc mogą występować naturalne różnice w smaku i konsystencji, które nie mają wpływu na działanie.
Woda, substancja słodząca: gliceryna roślinna, fosfolipidy ze słonecznika, kurkumina, naturalny aromat pomarańczowy, kwas jabłkowy, ekstrakt z rokitnika, przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu, trans-resweratrol.
Certyfikat analizy Kurkumina liposomalna
PDF Download
Badanie Kurkumina liposomalna
PDF Download